Duidelijk Betrokken

Nabestaanden zorg

We willen er niet aan denken dat we een dierbaar iemand verliezen, maar niemand ontkomt eraan. Niet voor niets wordt er wel gezegd “geniet maar van het leven want we zijn hier maar even”. Het verlies van een dierbare is een ingrijpende verandering in iemands bestaan. De confrontatie met het gemis, het zetten van de eerste stappen in een veranderd leven en de afwikkeling van de nalatenschap en de daarbij komende administratie kunnen voor veel vragen zorgen. Als er iemand komt te overlijden is het eerste waar men aan denkt, de uitvaart. Uiteraard is dit ook het eerste wat geregeld dient te worden, maar daarna zal er nog heel veel meer moeten worden geregeld, wij kunnen u melden dat u daarvoor zeker ook bij ons terecht kunt. 


Wat kunnen wij voor u betekenen?

Na het overlijden van een dierbare kunnen zich uiteenlopende zorgen aandienen, dit kan praktisch van aard zijn of op administratieve en juridische zaken betrekking hebben.

  • Aanvaarden of verwerpen de erfenis;

we helpen u de juiste keuze te maken, verwerpen, zuiver- of beneficiair aanvaarden van de nalatenschap.Informeren bij uitkeringsinstanties en pensioenfondsen voor o.a. omzetting nabestaandenpensioen.

  • De Levenspartner;

voor de levenspartner brengen we inzicht en balans in de toekomstige inkomsten en uitgaven. Pakt dit niet goed uit? Wij weten er raad mee.

  • Administratieve zaken;

we regelen opzeggingen en aanpassingen van de tenaamstelling.De dekking van de verzekeringen stemmen we af op de situatie. We verzorgen de F-aangifte inkomstenbelasting en de aangifte erf belasting.

  • Afwikkeling nalatenschap;

we verzorgen de volledige (beneficiaire) afwikkeling van de nalatenschap inclusief de boedelbeschrijving, alsmede rekening en verantwoording.

  • Spanningen;

bij spanningen onder de erfgenamen leiden we de boedelverdeling in goede banen.

  • Dewoning;

we controleren de onbewoonde woning op de binnenkomst van post. In overleg met u organiseren we de ontruiming en veeg schone oplevering.We dragen zorg voor de verkoop van de woning en realiseren een besparing op de makelaarscourtage.  

 

Maar er zijn nog veel meer zaken welke afgehandeld dienen te worden en daarin kunnen wij u bijstaan en helpen we u door het oerwoud van regeltjes en fiscale afhandelingen. 

Neem daarom gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie hierover.

 

contact opnemen