Duidelijk Betrokken

Financiële problemen voorkomen

Geldproblemen kunnen een zware last zijn in uw dagelijks leven en zorgen voor veel stress. Als geldproblemen langer voortduren en erger worden, kan dit leiden tot schulden. Schulden kan u voorkomen en vermijden door een budget plan te maken en door maandelijks het budget efficiënt te beheren. Voorts is het van belang om geen impulsieve aankopen te doen en geen dure kredieten aan te gaan. Tenslotte is het aangeraden om het gebruik van creditcards te beperken en geen nieuwe schulden te maken maar om eerst oude af te betalen.


Hoe staat u er financieel voor?


Als u meer uitgaven hebt als inkomsten dan gaat er iets niet goed. U zult dan zo snel mogelijk een aantal zaken in uw financiën moeten bijstellen zodat u niet verder in de financiele problemen komt.

Budgetbeheer is cruciaal als het er op aankomt om tot een goede financiële situatie voor jezelf en je gezin te behouden. Wat u moet vermijden is om zomaar geld uit te geven zonder dat je min of meer een idee hebt van wat je budget nog is. Het is interessant om eens op te schrijven hoeveel u maandelijks budget is en hoeveel u daarvan uitgeeft. Dat geeft u een goed beeld van hoeveel u kan besteden en waaraan. Bovendien kan het geen kwaad om heel regelmatig de stand van u lopende rekening te checken zodat u weet wat uw actuele financiële toestand is. Check minstens één keer per week de stand van uw rekeningen.


Spaar voor onvoorziene uitgaven

Als het u eens gelukt is om een degelijk budget op te stellen en te beheren met of zonder hulp, kan u eventueel kijken of er nog ruimte over is om te sparen. Heb je op het einde van de maand nog iets over dat u nog niet gespendeerd heeft, zet het dan gewoon over op de spaarrekening. Er kunnen altijd onvoorziene uitgaven komen die een zware hap uit uw financiële middelen kunnen nemen, denk maar aan een ongeval, brand of het verlies van uw baan. Als u in zulke gevallen wat extra geld achter de hand heeft, is de kans op schulden kleiner.

Vermijd aanschaf van producten of diensten.

Om niet in de schulden te geraken is het noodzakelijk om niet impulsief diensten en goederen te kopen die u op het eerste zicht aantrekkelijk lijken. Vraag uzelf ook eerst af of u de goederen en dingen wel echt nodig heeft. Vaak kopen mensen diensten en goederen die wel leuk zijn maar die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben, zoals spel computer een andere mobiele telefoon of abonnementen.

Hierbij is het belangrijk om geen impulsieve aankopen te doen. Het is soms aanlokkelijk om zulke dingen aan te schaffen via een lening op afbetaling of koop op afbetaling, maar dan wordt alles een zaak van lange termijn en verliest u het zicht op de kosten van uw aankoop. De terugbetaling van deze kredieten en de kosten ervan kunnen snel oplopen. Op deze manier bent u niet bezig om financiële problemen te voorkomen, maar u bent ze juist aan het creëren. Als u een product niet kan aanschaffen door contante betaling dan moet u het ook niet doen. Wees hier in heel streng  voor u zelf.

Aanbiedingen weigeren.

Hoe vaak gebeurt het dat u op straat wordt aangesproken door een verkoper die u een abonnement wil verkopen. Ook komt het voor dat ze bij u aan de deur komen of telefonisch iets proberen te verkopen. Deze verkopers zullen er alles aan doen om u over te halen. Probeer u zelf te wapenen tegen dit soort van verkoop en zeg gewoon weg nee tegen deze aanbiedingen. Als u meteen nee zegt en wegloopt of de deur vriendelijk edoch beleefd dicht doet of het telefoon gesprek netjes beëindigt dan kan u voorkomen dat u bepaalde producten koopt of diensten gaat afnemen die u eigenlijk helemaal niet wil. Koop alleen producten en of diensten die u ook echt nodig heeft. Laat u niet ompraten door een verkoper die goed is in zijn vak deze verkopers worden er in opgeleid om zoveel mogelijk uw argumenten tegen te werpen en u over te halen toch te kopen. Nee is Nee!

u weet nu op welke manier je kunt voorkomen dat je producten koopt die je niet nodig hebt. Zulke impulsieve aankopen leidt uiteraard niet direct tot schulden of financiële problemen, maar hier begint het wel vaak mee. Het is dus belangrijk om nee te zeggen tegen verkopers die u onaangekondigd iets proberen te verkopen, maar ook om nee te zeggen als u zelf graag iets wilt kopen. Wij wensen u veel succes bij het voorkomen van financiële problemen. Wij danken u voor het lezen van de verschillende tips en trucs in dit artikel mocht u toch in de financiële problemen komen dan kunt via ons altijd contact op nemen om eens vrijblijvend een gesprek aan te gaan met een bewindvoerder of een budgetcoach..Contact