Duidelijk Betrokken

Internet Sparen


Internet sparen betekent dat u alles rondom uw spaarrekening online regelt. u gebruikt internet bankieren om geld over te maken van en naar de spaarrekening, u bekijkt online uw rekeningoverzicht en u sluit deze rekening via een website af.

Tegenwoordig is internet zo ingeburgerd dat bijna alle spaarrekeningen van banken via internet te beheren zijn. Hierdoor is het verschil tussen gewoon sparen en internet sparen grotendeels verdwenen. Veel mensen vinden het namelijk veel gemakkelijker om via internet de spaarrekening te beheren, zeker nu er diverse handige apps voor uw smartphone of tablet beschikbaar zijn. Zo bekijkt u op elk gewenst moment en op elke locatie uw spaarsaldo, maakt u eenvoudig geld over en beheert u de rekening zoals u dat zelf wilt.

Rente internet sparen

Ook banken zien veel voordelen in internet sparen. Het scheelt voor de bank namelijk veel in de kosten als klanten zelf alles via internet regelen in plaats van een servicekantoor bezoeken. Een bank hoeft dus minder personeelskosten te maken en ook de online communicatie is goedkoper voor de bank. Toen internet sparen nog nieuw was, boden banken daarom hogere rentetarieven op internetspaarrekeningen dan op gewone spaarrekeningen. Maar inmiddels geldt de rente voor internet sparen als standaard en ontvang je een lagere rente als je een spaarrekening zonder internet wilt. Omdat banken de rentepercentages van veel spaarrekeningen op elk moment kunnen wijzigen is het verstandig regelmatig spaarrekeningen te vergelijken. Kun je elders meer rente krijgen? Overweeg dan een overstap. Doe dit echter niet te vaak, want overstappen, kost een paar dagen tijd. Dat zorgt weer voor renteverlies

Hoogste rente internet sparen

Bijna alle banken bieden internet spaarrekeningen aan. Daarom is het verstandig de internet sparen rente goed te vergelijken. Zo ligt de spaarrente op internet sparen bij de grote banken vaak hoger dan de spaarrente op de offline spaarrekeningen die deze banken bieden. Maar banken die uitsluitend online spaarrekeningen aanbieden, geven vaak de hoogste internet spaarrente. Internet sparen vergelijken loont dus zeker de moeite.

Hieronder staan de voordelen en de nadelen van internet sparen op een rijtje:

Voordelen

  • 24 uur per dag inzicht in je actuele spaarsaldo.
  • Overboekingen worden binnen een paar minuten verwerkt.
  • Je bent direct op de hoogte van rentewijzigingen.

Nadelen

  • Ondanks alle veiligheidsmaatregelen van de banken is een internetspaarrekening nooit honderd procent veilig.

Veiligheid.

Besluit je een internetspaarrekening af te sluiten? Vergeet dan niet om uw computer goed te beveiligen tegen virussen door een goede virusscanner aan te schaffen en regelmatig een controle uit te voeren. Reageer daarnaast niet op phishing berichten. Via een e-mail proberen internetcriminelen persoonsgegevens zoals creditcardnummer of pincode of te achterhalen. Twijfelt u of een bepaald bericht van de bank een phishing bericht is? Neem dan telefonisch contact op met de bank om dit te controleren. Nederlandse banken zullen consumenten nooit via email om persoonlijke gegevens inzake rekeningnummer en pincodes vragen. Gebruik altijd uw gezond denkvermogen.